La Somereta enceta la temporada de tardor presentant les activitats que han programat per aquests propers tres mesos

Encetem la temporada de tardor a La Porta del Congost presentant-vos les activitats que hem programat per aquests propers tres mesos. Uns mesos de canvi en què els éssers vius es preparen per a l’hivern, una època per proveir-se de tots d’aquells recursos i eines per cuidar i cuidar-nos en els períodes més freds que vindran. Són activitats pensades per a tots els públics i per a tots els gustos que neixen de la voluntat de donar valor al patrimoni que ens envolta, aprofitar els serveis ecosistèmics beneficiosos per a la nostra salut i sentir com l’art ens reconnecta amb la naturalesa.

El primer cap de setmana, el 21 i 22 d’octubre, amb la col·laboració del Parc Natural de la Serra de Montsant, celebrarem La fauna salvatge dos dies dedicats a algunes de les espècies faunístiques més curioses que habiten aquesta serra, d’aquelles que viuen salvatgement en els seus hàbitats. En coneixerem els costums, la seva biologia, com s’alimenten, quins beneficis aporten a l’entorn i com podem protegir-los, tot plegat des d’una perspectiva rigorosament científica; ocells, petits mamífers, ratpenats i insectes pol·linitzadors en seran els protagonistes. L’activitat Els petits mamífers de Montsant està emmarcada en el 14è Dia dels Ratolins, organitzat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Ben entrat el mes següent, concretament el 18 i el 19 de novembre, us convidem a celebrar-nos tot cuidant Cos, ment i esperit. Espais per retrobar-se a una mateixa, prendre consciència del nostre cos, del poder de la ment i de la força de l’esperit. Eines que ens ajudaran a fer front a les presses, l’estrès i l’angoixa que tan comunes són a la nostra societat. Dedicarem un espai especial a les cures en l’àmbit familiar i de criança.

I finalment, a les acaballes de la tardor, el 16 i 17 de desembre passarem un cap de setmana En família, un cap de setmana de joc on l’art i la creativitat en seran l’eix principal. Descobrirem jocs tradicionals de carrer, ballarem a ritme de danses urbanes, recrearem una sala de cinema i podreu participar a un micro obert a qualsevol disciplina artística, en format individual o en grup.

Totes les activitats requereixen inscripció prèvia i podeu gaudir de descomptes si us inscriviu a totes les activitats o si us allotgeu al refugi.

Si voleu més informació d’aquestes activitats, així com inscriure-us, escanegeu el codi QR que trobareu els cartells, entreu als enllaços adjunts o bé consulteu l’agenda d’activitats de la nostra pàgina web. També podeu posar-vos en contacte directament amb La Somereta a través del correu info@lasomereta.cat o trucant al telèfon 722 29 75 52. Seguiu-nos a les xarxes socials al perfil de @la_somereta.

Detalls i inscripcions: 

La fauna salvatge / Cos, ment i esperit / En família