L’entorn de l’ermita de Sant Antoni i Santa Bàrbara d’Ulldemolins compta amb un ampli ventall de possibilitats per passar-hi el dia, de fet, és un dels motius de la gent del poble per sortir de casa en qualsevol època de l’any.

Entre els atractius de l’espai, a tocar del bar del refugi, hi ha la font principal amb quatre sortidors que ragen durant tot l’any (l’aigua no té garantia sanitària però hi ha el costum de venir-ne a buscar per la seva qualitat i les propietats medicinals que històricament té associades), l’àrea de jocs infantils, el cobert amb barbacoes (es tracta d’un dels pocs llocs habilitats per fer-ho dins del Parc Natural de Montsant, i des de La Porta del Congost venem feixos de llenya per 5€) i la gran zona de pícnic amb vistes a l’hort, coberta per moreres que a l’estiu fan fresca i a l’hivern, ja sense fulles, deixen passar l’escalfor del sol. Els dos lavabos públics oberts tot l’any, piques i contenidors de reciclatge.

Qui vigila aquest meravellós espai des de les altures és un majestuós plataner que data de l’any 1916, i que acompanya, des de la distància, els xiprers que donen pas a l’ermita.

Cobrem simbòlicament, sota l’ordenança municipal, 1€ per persona a partir dels 10 anys, pel lloguer de les taules amb l’objectiu de procurar un espai net, l’ús dels serveis i la gestió dels residus corresponent. L’ús de les barbacoes està inclòs en aquest preu.

TRUCA PER RESERVAR TAULA I BARBACOA