La Somereta SCCL

La Somereta és una cooperativa de treball sense ànim de lucre constituïda per gestionar l’àrea de lleure i el refugi de l’ermita de Sant Antoni i Santa Bàrbara d’Ulldemolins (Priorat) i amb la vocació d’impulsar més projectes intercooperant amb altres entitats del territori que dinamitzin l’economia local en base a la sostenibilitat.

Volem que siguin projectes transformadors així com la manera d’assolir-los. Les eines que ens hi ajuden són l’educació activa, la revalorització dels sabers tradicionals i la reconnexió amb la naturalesa.

Reivindiquem el valor de la serra de Montsant com a ecosistema d’ecosistemes naturals, socials, culturals i econòmics, és per això que ens presentem com a La Somereta en honor a Lluciapomaresius panteli, una espècie singular d’ortòpter endèmica de la serra de Montsant i la Llena que habita en prats, brolles i zones arbustives de les zones elevades i obagues d’aquestes serres. És la nostra mostra per retornar simbòlicament els serveis ecosistèmics que ens aporta la biodiversitat a través de la protecció dels seus hàbitats.

Pel fet de ser una cooperativa, responem a la transparència de la mateixa facilitant l’accés als nostres estatuts, aprovats el març del 2021.

L’equip

Francesc Xavier Nogués Coll
Francesc Xavier Nogués CollL'artista
Bon coneixedor del Parc Natural de la Serra de Montsant, participa activament en el moviment associatiu del poble d’Ulldemolins, entre d’altres, a la revista local Els Eixarts, al Club d’Escacs d’Ulldemolins i en espais de cultura i educatius com ara la colla del gegant Galderic de l’escola i com a monitor del casal d’estiu del poble.
Inbar Shavit
Inbar ShavitLa intrèpida
D’origen israelià, escaladora, excursionista, mare i amant de la natura i el món. Instal·lada recentment a Ulldemolins després d’haver viatjat per arreu. Terapeuta de professió a través de diferents disciplines i amb experiència com a guia a l’aire lliure. Domina amb fluïdesa l’anglès llegit, escrit i parlat.
Paula Llaurador Coll
Paula Llaurador CollLa guarda
Ambientòloga, agroecòloga i fascinada pel món rural. Amb un fort vincle emocional amb el poble d’Ulldemolins i la serra de Montsant. Té experiència en horta ecològica i comunitària, en investigació i dinamització agroecològica, com també en educació ambiental i en el lleure.
Martí Giménez Novell
Martí Giménez NovellAntic guarda i actual soci col·laborador
Ha tornat als treballs verticals, el seu antic ofici. Encuriosit pels territoris que l’envolten, practicant d’escalada i principiant en l’horticultura, una activitat que La Somereta SCCL l’ha brindat de coneixements.