DESCOBRIR L’ENTORN A TRAVÉS DE SENDERS

Montsant amaga gran diversitat de paisatges, excursions de diferents dificultats, salts d’aigua, rius i gorgs màgics, secrets de la prehistòria, ermites i arbres monumentals, coves i balmes i antics corrals del bestiar que hi transitava antigament, fauna salvatge i flora silvestre excepcional i endèmica; en definitiva, una serralada amb molta història i d’una bellesa i naturalesa exuberant que canvia de colors segons la temporada.

Es pot visitar des de diversos punts i pobles perifèrics, amb molt d’encant; un d’aquests és l’ermita de Sant Antoni i Santa Bàrbara, on s’arriba en cotxe per una pista asfaltada des del poble d’Ulldemolins, a la Vall del Silenci. També s’hi pot arribar caminant des d’altres punts i refugis que es troben repartits per la serra (Albarca, La Morera de Montsant, Margalef, Cornudella…).

Des de la cooperativa La Somereta, estem preparant-vos itineraris diversos perquè descobriu aquests indrets de la serra. Itineraris de diferents característiques per a diversitat de nivells, públics i inquietuds per treure el màxim de suc de la muntanya, sempre des del respecte cap a la naturalesa. Ben aviat veuran la llum, però en qualsevol cas, us podeu posar en contacte amb naltros per demanar indicacions per les rutes que us puguin interessar.

Montsant Endins – Tres dies a peu entre cingleres i ermites a la muntanya més espiritual

Una proposta de A Pas d’Isard que es materialitza en una travessa autoguiada, que tothom pot fer pel seu compte (de baix nivell tècnic), en la que es facilita la reserva als allotjaments i tota la informació i serveis necessaris per a caminar amb seguretat i comoditat. Una ruta de 35 km repartits en tres jornades, que uneix els pobles de La Morera, Albarca i Ulldemolins, al cor del Parc Natural de la serra de Montsant. Íntegrament a la comarca del Priorat, amb uns desnivells i unes distàncies moderades, que permeten gaudir de tots els secrets que s’aniran trobant al llarg de les etapes.