Aferrades a l’anhel d’esdevenir un motor econòmic i social del territori, comptem amb els serveis i productes que ofereixen empreses locals i d’economia social i solidària de proximitat per enfortir el teixit socioeconòmic a petita escala des d’una perspectiva ecològicament sostenible i socialment justa.

Pels serveis de suport al cooperativisme, en la gestoria, en les telecomunicacions i en el finançament, comptem amb empreses cooperatives que tenen anys d’experiència en el sector, fet que ens dona confiança i ens permet teixir xarxa amb aquesta comunitat.

Tenim la sort de viure en un territori on es generen productes de gran qualitat, és per això que no dubtem en treballar colze a colze amb aquestes productores: oli, vi, mel, dolços, horta, carn, cerveses, formatges… La gran majoria de productes que trobareu a La Porta del Congost estan parits a menys de 50 quilòmetres a la rodona! Exceptuant aquells productes de gran demanda que climàticament encara no es poden produir aquí com el cafè, el sucre o el cacau, que ens venen a través d’empreses de comerç just.

La dinamització de l’hort de l’ermita és l’excusa per recuperar tècniques i varietats locals treballant en sintonia amb altres entitats del territori, entre d’altres, La Safranòria, el Col·lectiu Eixarcolant o la Xarxa de Graners de Catalunya, consolidat la base emminentment agroecològica del projecte.

Formem part de la xarxa de punts d’informació comarcal i vetllem pel turisme sostenible, un turisme definit com qualsevol forma de desenvolupament, equipament o activitat turística que respecti i preservi a llarg termini els recursos naturals, culturals i socials i que contribueixi de manera positiva i equitativa al desenvolupament econòmic i a la plenitud dels individus que viuen, treballen o realitzen una estada als espais protegits.