Un abril, un maig i un juny apostant pel territori i el desenvolupament rural

Presentem la programació de La Porta del Congost d’aquests propers mesos que venen carregats de propostes noves i atrevides, però també amb les que ja comencen a arrelar.

El primer cap de setmana d’activitats serà el 13 d’abril, una jornada dedicada a la flora silvestre que podem trobar als entorns de l’ermita de Sant Antoni i Santa Bàrbara d’Ulldemolins. Les aprendrem a reconèixer i a valorar a raó dels seus usos, en tastarem i en cuinarem amb el suport d’entitats del territori. Ens hi acompanyaran El Jardí de les Bruixes, la Borraina i el Col·lectiu Eixarcolant. Les ja estan obertes.

Per una aposta segura, destaquem les terceres Jornades de pedra seca a La Porta del Congost el 4 i 5 de maig; en aquesta ocasió, a part de rehabilitar un d’elements de pedra seca amb Relleu i Entorn i recórrer algunes de les construccions més emblemàtiques del terme guiades per membres de l’Associació per la pedra seca i l’arquitectura tradicional, aprofundirem en la biodiversitat associada a aquestes construccions tradicionals, un aspecte que es pretén avaluar i posar en valor des de l’equip del programa PECT Biodiversitat i pedra seca del Departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona. També hi col·laboren l’Ajuntament d’Ulldemolins i el Parc Natural de la Serra de Montsant.

I finalment, volem donar visibilitat a tots els projectes productius i de serveis que sostenen i donen sentit a La Porta del Congost. Des de La Somereta apostem per enfortir l’economia local, és per això que hem preparat una taula rodona per parlar de la seva importància de cara al desenvolupament rural, generar l’excusa per trobar-nos i establir sinergies entre projectes i entitats. L’1 i el 2 de juny presentarem el Catàleg dels orígens i les sinergies, una campanya per materialitzar la xarxa que hem creat al territori i que s’emmarca en una jornada festiva oberta a tothom amb àpats, tastos, tallers i música en directe de la mà de les persones que hi ha al darrere d’aquests projectes, entre els quals destaquem el Tast conscient de vermut i licors artesans amb Tres Cadires i el concert d’en Frankie Boronat.

Properament obrirem les inscripcions per cadascun dels caps de setmana, però ja us podeu reservar les dates de les que més us engresquin, perquè un cop obertes, les places volen! Trobareu més informació a l’Agenda d’activitats de la nostra pàgina web i a les nostres xarxes socials (Instagram i Facebook).

La programació de primavera compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.