Som una cooperativa de treball formada per quatre sòcies entusiasmades per dinamitzar entorns naturals a través de l’enxarxament i l’enfortiment de l’economia local al Priorat i comarques veïnes. Ens avala l’economia social i solidària i una gestió assembleària de totes les qüestions que envolten el desenvolupament dels projectes que duem a terme, uns projectes que volem transformadors així com la manera d’assolir-los. Les eines que ens hi ajuden són l’educació activa, la revalorització dels sabers tradicionals i la reconnexió amb la naturalesa.

Volem reivindicar el valor de la serra de Montsant com a ecosistema d’ecosistemes naturals, socials, culturals i econòmics, és per això que ens presentem com a La Somereta en honor a Lluciapomaresius panteli, una espècie singular d’ortòpter endèmica de la serra de Montsant i la Llena que habita en prats, brolles i zones arbustives de les zones elevades i obagues d’aquestes serres, i que des de fa uns anys, des del Parc Natural de la Serra de Montsant s’ha dissenyat un protocol de gestió per tal d’augmentar el coneixement sobre la seva distribució, biologia i comportament amb l’objectiu d’aconseguir l’estatus legal de protecció.

Existeix un paral·lelisme entre la somereta i la nostra cooperativa ja que un dels nostres pilars és donar valor a tot allò endèmic d’aquest territori. És la nostra mostra per retornar els serveis ecosistèmics que ens aporta la biodiversitat a través de la protecció dels seus hàbitats.